Parodontologiepraktijk Zwolle

Parodontologiepraktijk Zwolle

Opdrachtgever: PPZ Zwolle

Fase: gereed 2011


Eind 2011 is de uitbreiding en deels verbouw van Parodontologiepraktijk Zwolle opgeleverd aan de opdrachtgevers. De uitbreiding heeft als doel een efficiëntere bedrijfsvoering én verbetering van de uitstraling naar de cliënten tot stand te brengen.

De behandelkamers zijn in twee lagen ondergebracht in de uitbreiding aan de achterzijde, waardoor er in het bestaande gebouw ruimte is ontstaan om nevenfuncties onder te brengen: röntgen, sterilisatie, poetsruimte en toiletten.  De wachtruimte en de receptie zijn vergroot en verbeterd. Voor de uitbreiding aan het monumentale pand hebben we samen met de opdrachtgever gekozen voor een sober volume, dat zich duidelijk onderscheidt van het bestaande gebouw. De uitbreiding, bekleed met bandgezaagde western red cedar delen, staat in een verdiept terreingedeelte ter breedte van het bestaande gebouw. Daarmee wordt de lichttoetreding in het souterrain gewaarborgd en wordt er afstand geschapen naar het omliggende terrein, waar wordt geparkeerd.

I