NAM Trainingcentrum de Boô Schoonebeek

    

NAM Trainingcentrum de Boô Schoonebeek

Opdrachtgever: particulier

Fase: gereed 2014


Het voormalig recreatiecentrum, een provinciale monument, is in oktober 2014 in gebruik genomen als locatie om trainingen en bijeenkomsten te organiseren. Onderdeel van het plan is dat het pand wordt teruggebracht naar het originele ontwerp uit 1949 van de architect Arno Nicolaï (1914-2001). Daarnaast zijn duurzame elementen ingebouwd, als een warmte/koude-opslag en zonnecollectoren; het energielabel gaat door de verbouwing van G naar A. 

Door de grote interne en externe vraag naar trainingen op de Simwell was de capaciteit van de lesfaciliteiten hier onvoldoende. In de Boô zijn nu leslokalen gebouwd zodat de lessen en instructies voortaan in de Boô plaats kunnen vinden. Daarnaast kan het pand gebruikt worden als multifunctionele accommodatie, als vergaderlocatie of als uitvalsbasis voor informatiesessies.

 

 

I