Academie Minerva

Academie Minerva

Opdrachtgever: Hanzehogeschool Groningen

Fase: gereed 2012


Door veranderingen in het onderwijs is het gebouw toe aan een upgrade en hebben we van de Hanzehogeschool de ontwerpopdracht gekregen. De wens is de zichtbaarheid van de verschillende werkplaatsen en opleidingsprofielen te verhogen, met als doel het creeëren van ontmoetingen en kennisuitwisseling in het gebouw. Naast de wensen van de opdrachtgever stelden we als doel de complexe routing in het gebouw te verhelderen. In de oorspronkelijke situatie is het vinden van je weg niet altijd even gemakkelijk. De bestaande hal wordt een centraal plein vanwaar de werkplaatsen zichtbaar en toegankelijk zijn. Transparantie en expressie worden verhoogd door het plaatsen van glazen puien. Een opvallende trap op het plein neemt de functie van hoofdtrap op zich. Als een object in de ruimte, die al te zien is vanaf de entree, is het niet alleen een trap maar ook een tribune.

I